Wie zijn wij?

De ingang van van open atelier Phila del Art

Bij Phila del Art vind je kunst die ook een bijdrage levert aan een betere samenleving.

Phila del Art biedt mensen die ondersteuning nodig hebben de kans om hun artistieke talenten tot bloei te brengen.  Dit doet zij al sinds het jaar 2000. Kunstenaars maken hier schilderijen, beschilderen zijden shawls en gebruiksvoorwerpen, breien of boetseren. Het atelier bestaat uit de drie afdelingen schilderen, keramiek en textiel. Onlangs is daar nog het 3D-printen aan toegevoegd en leren een aantal kunstenaars ontwerpen te maken op de computer.

Al hun werk kun je bewonderen in de galerie, die zich ook in ons monumentale pand bevindt. 

hal van Phila del Art
De hal zodra je binnenkomt

Authentieke kunst

De deelnemers worden bij ons kunstenaars genoemd, omdat voor ons de eigen creativiteit en artistieke ontwikkeling het belangrijker zijn dan het draaien van productie. In de galerie zal je dan ook geen producten in serie aantreffen. Ieder werk is uniek. De begeleiders zijn meer geïnteresseerd in de oorspronkelijkheid van de kunstenaar. Elk kunstwerk betekent weer een nieuwe uitdaging voor de kunstenaar. Maar hoe mooi kan het zijn om het gezicht van trots te zien glimmen als het af is.

Unieke cadeau’s

Onze kunstenaars kiezen vaak voor levendige kleuren. De stijlen zijn divers: van figuratieve diervoorstellingen tot abstract. De kunstenaars werken in verschillende technieken en met verschillende materialen. In onze galerie vind je ook kandelaars, houten doosjes, sieraden, tassen met viltversiering, vogelhuisjes en verschillende beeldjes van keramiek en mozaïek.

Zoek je iets leuks om een ander cadeau te doen? Wil je jezelf eens een keer verwennen? Kom eens langs voor een bezoek. Dan kun je onze kunstenaars ook meteen aan het werk zien. Of bezoek anders onze online galerie.

Galerie van Phila del Art
De galerie